Minden ami kutya

Kutyagyógyítás testi lelki rehabilitáció

Kutyagyógyítás testi lelki rehabilitáció

Miért nem hatásos a tiltás!

2018. október 25. - Jeszenszky Zsuzsanna

20180505_185242.jpgNagyon sok gazdi, keress meg azzal, hogy tiltja a kutyáját, de az mégsem hatásos. A kutyáknak nagyon kifinomult érzékük van, így nem lehet őket átverni. Ezért a gazdinak kell nagyon résen leni, és figyelni magára, hogy milyen test jeleket ad kutyája számára. Általában, akkor nem szokott sikerülni a tiltás, ha a gazdi mégsem gondolja komolyan, vagy a tiltás inkább dicséretnek hangzott. Amikor tiltunk, figyelni kell, hogy ne odákat mondjunk a kutyánknak „mitcsinálszmegmondtamhogyeztfejezdbeazonnalmertkapszmindjárttőlemegyfülest”

A tiltás szava legyen mindig rövid és figyeljünk oda, hogy amikor tiltunk, legyünk határozottak, hogy közben a kutya érezze, hogy most ezt te komolyan gondoltad. Ha a kutya érzi, hogy közben te mosolyogsz, mivel olyan cuki fejeket vág a kutya, akkor a tiltásod hatástalan lesz számára. Megtanulja ebből a kutya, hogy ha megbánó arcot vág neked, akkor te nem haragszol rá. Ezzel azt éred el, hogy amikor komolyan szeretnéd tiltani, a tiltásod hatástalan lesz. Minél tisztábban kommunikálsz a kutyával, annál hamarabb megtanulja a határokat. Megtanulja, hogy mit szabad és mit nem szabad csinálnia. A tiltásnál fontos, hogy nem a kutya nevével tiltunk. A másik fontos dolog, hogy a tiltás mellett mindig dicsérni kell a kutyát, amikor jól viselkedik, kommunikál. Csak tiltással nem lehet kutyát képezni, meg kell tanítani neki a jó viselkedést, ezért is kell dicsérni. Összefoglalva a tiltás, akkor lesz hatásos, ha rövid szót használsz és komolyan, határozottan szólsz rá kutyádra („még belül sem mosolyogsz”).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyagyogyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr2614322389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása