Minden ami kutya

Kutyagyógyítás testi lelki rehabilitáció

Kutyagyógyítás testi lelki rehabilitáció

Sportolni kutyával?

2020. március 17. - Jeszenszky Zsuzsanna
Igen. Csak tanácsolni tudom mindenkinek. Miért? Mert a sport által nem csak levezetjük a kutyánk feles energiáit, hanem a kapcsolatunk is változik, mégpedig pozitív irányba. Hogyan? Amikor együtt sportolunk kutyánkkal, vannak szabályok, hogy a kutyának és a gazdinak mit is kell csinálnia. Ez azt jelenti, hogy először a gazdi tanulja meg, majd a kutyát kezdi tanítani. Ez idő és türelem, de megéri. A kutya szépen megtanulja, hogy mit is kell csinálnia, és ha már tudja, akkor el kezd figyelni a gazdájára. A végén a gazdi és kutya teljes összhangban találja magát, ami csodálatos érzés. A sok munka meghozza a várva várt eredményt, és akkor ott kicsordul egy boldogság könnycsepp. Igen, megcsináltuk együtt. Boldog a gazdi és boldog a kutya. Miért? A kutya mindig minden percben meg szeretne felelni a gazdájának, hogy örömet okozzon számára. Még a félelmét is legyőzi, csak hogy jeleskedjen gazdájának. Fantasztikus látni, ahogy napi foglalkozások hatására a kutya megcsinálja az adott feladatot, amit előtte még nem tudott. Ott szokták elkövetni a legnagyobb hibát a gazdik, hogy túl nagy elvárásaik vannak a kutyával szemben. Ez az elvárás gátat szab a kutya fejlődésében is, mivel érzi a gazdájában. Ezért arra bíztatok mindenkit, hogy legyetek türelmesek, higgyétek el megéri. Saját élmény: Szuzy kutyám nem volt hajlandó semmilyen engedelmességi feladatot megcsinálni. Inkább ott hagyott engem. Ekkor rájöttem, hogy túl sokat vártam el tőle, ami görcsös akarást okozott nálam, így idegessé váltam. Majd mikor játékosan álltam hozzá a feladatokhoz, egyből megcsinálta és nem hagyott ott. Fantasztikus érzés volt a felismerés.

szuzy_sportol.png


„Ha egyszer a kutyád elmondhatná, mi mindent lát, érez, hall és szagol benned, beleértve minden lelkiállapotodat, és a bajaidat, még tán a jövődet is, többé nem kellene pszichológushoz menned.” Müller Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyagyogyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr8315531524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása