Minden ami kutya

Kutyagyógyítás testi lelki rehabilitáció

Kutyagyógyítás testi lelki rehabilitáció

ONLINE TANÁCSADÁS!

2020. március 25. - Jeszenszky Zsuzsanna

Egy kedves gazdi keresett meg engem, azzal a problémával, hogy a kutyájával nem tud lemenni sétálni, mivel a kutya retteg a külvilágtól, és egyfolytában csak húzza haza Őt.

Először is az volt a célom, hogy megtaláljam a lelki gyökerét a problémának, ezért faggattam a gazdit, hogy meséljen többet magáról és a kutyusról. Majd elláttam tanácsokkal, hogy milyen lépéseket tegyen meg, hogy a kutya viselkedése megváltozzon. Eltelt egy két nap és kaptam egy üzenet, hogy sajnos még mindig nagy a probléma segítsek. Ekkor mélyebben rákérdeztem a gazdinál, hogy Ő, hogy érzi magát, mivel a kutya teljes mértékben át tudja venni a szorongást a gazditól. Kértem a gazdit, hogy dolgozzon saját magán is, ne csak a kutyán. Aztán a gazdi részéről jött a felismerés, hogy igazam van. Innentől kezdve pedig elindult a változás. A gazditól kaptam egy videót, hogy most már napi 3x mennek le sétálni, és a kutyus imád kint lenni. Én meg nagyon boldog vagyok, hogy így online is tudtam segíteni nekik.

Fantasztikus érzés, mikor a kuncsaftod elindul a változás útján, és látod Őt és a kutyáját, hogy boldogak. Én ezért szeretem a munkámat. Keressetek bizalommal.

A változás mindig a gazdinál kezdődik és utána követi a kutya viselkedése is.

Bizalom nélkül nincs változás, ezért fontos hinni, bízni magunkban.

Sportolni kutyával?

Igen. Csak tanácsolni tudom mindenkinek. Miért? Mert a sport által nem csak levezetjük a kutyánk feles energiáit, hanem a kapcsolatunk is változik, mégpedig pozitív irányba. Hogyan? Amikor együtt sportolunk kutyánkkal, vannak szabályok, hogy a kutyának és a gazdinak mit is kell csinálnia. Ez azt jelenti, hogy először a gazdi tanulja meg, majd a kutyát kezdi tanítani. Ez idő és türelem, de megéri. A kutya szépen megtanulja, hogy mit is kell csinálnia, és ha már tudja, akkor el kezd figyelni a gazdájára. A végén a gazdi és kutya teljes összhangban találja magát, ami csodálatos érzés. A sok munka meghozza a várva várt eredményt, és akkor ott kicsordul egy boldogság könnycsepp. Igen, megcsináltuk együtt. Boldog a gazdi és boldog a kutya. Miért? A kutya mindig minden percben meg szeretne felelni a gazdájának, hogy örömet okozzon számára. Még a félelmét is legyőzi, csak hogy jeleskedjen gazdájának. Fantasztikus látni, ahogy napi foglalkozások hatására a kutya megcsinálja az adott feladatot, amit előtte még nem tudott. Ott szokták elkövetni a legnagyobb hibát a gazdik, hogy túl nagy elvárásaik vannak a kutyával szemben. Ez az elvárás gátat szab a kutya fejlődésében is, mivel érzi a gazdájában. Ezért arra bíztatok mindenkit, hogy legyetek türelmesek, higgyétek el megéri. Saját élmény: Szuzy kutyám nem volt hajlandó semmilyen engedelmességi feladatot megcsinálni. Inkább ott hagyott engem. Ekkor rájöttem, hogy túl sokat vártam el tőle, ami görcsös akarást okozott nálam, így idegessé váltam. Majd mikor játékosan álltam hozzá a feladatokhoz, egyből megcsinálta és nem hagyott ott. Fantasztikus érzés volt a felismerés.

szuzy_sportol.png


„Ha egyszer a kutyád elmondhatná, mi mindent lát, érez, hall és szagol benned, beleértve minden lelkiállapotodat, és a bajaidat, még tán a jövődet is, többé nem kellene pszichológushoz menned.” Müller Péter

Bizalom!

Ahhoz, hogy harmonikus kapcsolatot tudjunk kialakítani a kutyánkkal, nagyon fontos a bizalom. Miről is van szó? Először is magadban bízzál, hogy képes vagy minden helyzetben irányítani a kutyádat. Másodszor bíznod kell a kutyádban is, hogy nem rohan el mellőled, és ha hívod, akkor visszajön hozzád. Ez nem egyik napról a másikra fog kialakulni. Ez egy folyamat, amiben mind a ketten haladtok és fejlődtök. Azt tudnod kell, hogy lesznek rossz napok, és lehet, hogy úgy érzed, hogy ez neked nem fog menni. Tudd, hogy természetes a kapcsolatotokban a hullámvölgy, ezáltal is tapasztalsz. Arra kérlek, ne add fel, mert akkor megérzi a kutya, tartsál ki és meg lesz az eredménye. Ezért is szoktam mondani, hogy a kutyázásban 3 dolog elengedhetetlen: türelem, kitartás és a szeretet. Ez visz majd titeket előre. Van egy jó hírem, mindezek a dolgok tanulhatóak. Saját élmény: a kutyám addig csinált nekem meg mindent, míg meg nem látott egy másik kutyát. Borzasztóan bosszantott a dolog, és ezen változtatni szerettem volna. Először is megtanítottam a kutyámnak az ül, és a marad vezényszót. Amikor láttam, hogy jönnek kutyák magamhoz hívtam, leültettem és mondtam neki, hogy marad. Ezt naponta többször gyakoroltattam vele. Nem mindig sikerült ott maradnia a kutyának, de akkor megfogtam és újra leültettem. Csak a mehetsz vezényszóra engedtem el. A sok gyakorlásnak köszönhetően mára már, csak akkor megy el mellőlem, ha meghallja, a mehetsz vezényszót.

„A kutya nem azt nézi, hogy milyen szép vagy, csak azt nézi, hogy milyen szép a lelked.” Mive Nolis

 

süti beállítások módosítása