Minden ami kutya

Kutyagyógyítás testi lelki rehabilitáció

Kutyagyógyítás testi lelki rehabilitáció

Mitől lesz okos a kutyánk!

2018. október 18. - Jeszenszky Zsuzsanna

A mindennapi foglalkozástól válik kutyánk egyre okosabbá. Sajnos a mai rohanó világunkban, kevés idő jut kedvencünk foglalkozásra, mert várnak minket az otthoni teendők, és a család. Azt gondoljuk, hogy kutyánknak elég a napi séta és játék. Igen ez is sokat számít, de ahhoz, hogy fejlődjön, okosodjon a kutyánk, kevés. Viszont van egy jó hírem, elég csak napi 15 perc foglalkozás, és napról napra majd lehet látni a változást. Az teljesen mindegy, hogy engedelmes feladatokat tanítasz neki, vagy trükköket, a lényeg, hogy a napi séta és játék mellé tedd be a tanítást is.

dscn0566.jpg

Mikor jó tanítani? Bármikor, a lényeg, hogy még a napi evés előtt foglalkozz vele. Én mindig etetés előtt szoktam a kutyáimmal tanulni, nekem ez bevált, de van, hogy a reggeli sétánál. A tanításnál mindig vedd figyelembe saját magadat és kutyádat. Miért? Ha nincs jó kedved, vagy épp ideges vagy, akkor inkább napold el a foglalkozást, mivel a kutya érzi rajtad, hogy most nincs is kedved vele gyakorolni. Fontos, hogy a tanítás mindig örömforrás legyen neked és kutyád számára. Foglalkozás során nem az a fontos, hogy kutyád tökéletesen csinálja meg a feladatot, hanem hogy együtt vagytok, és közben jól érzitek magatokat. Minél több dolgot tanítasz meg kutyád számára, annál gyorsabban fogjátok megtanulni a következő gyakorlatokat. Fő a fokozatosság, ne egyből egy nehéz feladattal kezd, hanem egy könnyűvel. Figyeld meg kutyád adottságait, és olyan feladatokat csináltass először vele, amit ő is szeret. Higgyétek el a kutyák is szeretnek tanulni és ezáltal nem csak a kutyád okosodik, te is megismered őt. A kapcsolatotok még jobban elmélyül. Még egy tanács, ha valami nem sikerül, ne csüggedj, lehet, hogy kell két hét gyakorlás is, de idővel le fog esni neki, hogy mit is szeretnél tőle, de addig is tarts ki, ne add fel, és ha úgy érzed elakadtál, keress engem bátran. Kattintsatok a lenti linkre. Szuzy kutyám fejelget.

https://www.facebook.com/128706800793733/videos/501607986836944/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyagyogyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr814307741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása